– Energi handlar inte om individuell uppvärmning, kyla och el. Energi handlar om utveckling av ett land, dess industrier och dess medborgares utbildning.”

Cynthia Jonströmer, VD för MegaWatt Solutions

En föränderlig värld

Världen utveckling växer i exponentiell takt. Vi lever i en extraordinär tid i mänsklighetens historia.
Den otroliga, ofattbara framtiden närmar sig med snabbare hastighet än vi kunnat ana.

Digitala innovationer

Hastigheten på de tekniska innovationerna accelererar. Innovation inom den digitala eran har lett till exponentiell tillväxt och till nya tekniska genombrott. Konvergensen mellan all denna teknik håller också på att förändra affärsmodellerna. Enkelt uttryckt, denna konvergerande teknik förändrar företag, industrier och vår vardag i grunden. Vissa förändringar kommer i små skalor. Andra förändringar kommer som en svepande tsunami.
Detta gäller särskilt energisektorn.

Antal ton koldioxid som släpps ut i atmosfären
Globalt i år

Hektar skog som huggs ned eller förbränns
Globalt i år

Antal ton smält is
Globalt i år

Konversationer skapar innovationer

En värld i förändring kräver dynamiska samtal. Fram till år 2030, kommer våra traditionella sätt att leva, arbeta och konsumera energi förändras radikalt till följd av nya vågor av tekniska innovationer.
Energiinnovation handlar inte bara om billigare pris och bättre finansiella resultat. Energiinnovation är ett kontinuerligt samtal och utbyte av idéer mellan energianvändare, energileverantörer, energiinnovatörer, installatörer och de övergripande leverantörerna av energilösningar. Och samtalet är inte bara en engångsdialog. För att få bästa resultat och användarupplevelse måste dialogen vara en kontinuerlig konversation. Ju fler samtal och ju fler deltagare desto fler idéer och fler innovationer kommer att komma fram på vägen.

Se Nobelpristagaren, Dr William Moomaw avslöja myten om koldioxidneutralitet den 11 december 2019